Gepost op

Geruchten over de nieuwe iPhone

Volgende iPhone krijgt optie voor twee simkaarten’

Een toekomstige iPhone zal ruimte krijgen voor twee simkaarten tegelijk.

Dat meldt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-chi Kuo van KGI Securities, aldus 9to5Mac.

Het zou gaan om de 6,1 inch-iPhone, die als enige een LCD-scherm krijgt. Daarnaast zou Apple plannen hebben voor twee modellen van de iPhone X2 met een OLED-scherm, die respectievelijk 5,8 inch en 6,2 inch groot worden.

Veel makers van Android-telefoons verkopen al toestellen met twee simkaartslots. Die worden vaak gebruikt als werktelefoons, zodat de eigenaar zowel zijn zakelijke als persoonlijke simkaarten erin kan stoppen. Ze worden meestal in Azië verkocht.

550 euro

Apple zou de iPhone met dubbele simkaarttray voor 100 euro extra willen verkopen. Een toestel met één simkaart zou tussen de 550 en 650 dollar kosten, terwijl het toestel met twee slots tussen de 650 en 750 dollar kost.

Daarmee zou de 6,1 inch-iPhone ook goedkoper zijn dan huidige telefoons met ongeveer die schermgrootte. Mogelijke europrijzen zijn nog niet naar buiten gelekt.

Volgens geruchten werkt Apple ook aan een opvolger van zijn iPhone SE, die Apple als budgettoestel aanbiedt. Die zal mogelijk al rond de zomer worden onthuld.

Bron: Nu.nl

Gepost op

iPhone viert tiende verjaardag

De iPhone is afgelopen donderdag exact tien jaar in de verkoop. Het apparaat, dat tegenwoordig wordt gezien als de eerste échte smartphone, lag op 29 juni 2007 voor het eerst in de Amerikaanse winkels.

In januari 2007 was de iPhone aangekondigd door toenmalig Apple-CEO Steve Jobs. Ten tijde van die presentatie werd nog een vroeg prototype gebruikt dat tijdens de voorbereiding regelmatig uitviel, maar dik vijf maanden later lag een goed werkend apparaat in de schappen.

Op de lanceringsdatum ontstond ook een nieuwe traditie: Apple-fans die voor de winkel in de rij stonden om als eerste een nieuwe smartphone te mogen kopen. Toch werden er uiteindelijk slechts 6 miljoen exemplaren van de eerste iPhone verkocht. Ter vergelijking: de iPhone 6 en 6 Plus werden in hun eerste weekend al 10 miljoen keer verkocht.

De allereerste iPhone was in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Het apparaat viel vooral op door zijn grote touchscreen, dat bijna de hele telefoon besloeg. Dat was toen nog een unicum; andere smartphones van bedrijven als BlackBerry, Motorola en Palm hadden vaak toetsenborden, of moesten worden bediend met een stylus.

Verder lezen iPhone viert tiende verjaardag